Kropsbalancering
Heartmath
Helbred dit liv
Kroppens selvhelbredende kræfter

Kursus i Heartmath

Færdigheder for personlig og professionel effektivitet

(ps. kurset udbydes også på engelsk og hedder Resilience Advantage)

Hvad er Heartmath

Institute of HeartMath er beliggende i Californien i USA og grundlagt af Doc Childre. Instituttet forsker i hjertets betydning for den menneskelige psyke. Instituttet har igennem de sidste årtier opnået spændende og meget anvendelige resultater gennem deres forskning.

HeartMath har udviklet forskellige kernekoncepter/teknikker, der kan anvendes til selvregulering. Teknikkerne er baseret på omfattende forskning og er designet til at hjælpe mennesker med at få deres psykiske, mentale og emotionelle systemer bragt i balance og/eller at fastholde balancen. Det er vigtigt, at vi er i balance, idet mange af kroppens systemer herunder immunsystemet, men også det autonome nervesystem påvirkes.

Kursusindhold

På kurset læres nogle teknikker, der blandt andet er med til at styrke livsmodet, så du kan lære at leve med de udsving som livsspændet nu engang byder på. De teknikker, der læres er med til at understøtte opbygningen af en indre psykisk, mental og emotionel styrke, idet du bliver mere bevidst om nødvendigheden af at kunne regulere egne følelser. Teknikkerne er meget praktiske og kan bruges på farten i en travl hverdag, uanset hvad du laver, eller hvor du er.

På kurset lærer du:

  • At øge din personlige modstandskraft, dit energiniveau samt din kreativitet
  • At forbedre din evne til at tænke klart under pres og finde passende løsninger på de udfordringer, du møder på din vej.
  • At forbedre din evne til at handle og være i nuet
  • At reducere symptomerne på personlig og arbejdsrelateret stress som f.eks. søvnforstyrrelser, overvældelse, frustration og træthed
  • At forbedre din intuitionen samt at blive bevidst om egne grænser
  • At forbedre din evne til samarbejde/teamwork

Kursus I: Introduktion til HeartMath. Hvem bruger HeartMath systemet. Hvilken forskning er udgivet. Du vil lære hvad modstandskraft er og hvorfor det er så vigtigt samt ikke mindst, hvordan du opbygger modstandskraft. Hvilke følelser der er energidrænende og energifornyende. Hvilke situationer og begivenheder, der er energidrænende og energifornyende. Intelligente energi selv-reguleringsteknikker som Heart-focused breathing (hjertefokuseret vejrtrækning), Inner Ease teknikken (indre ro). Demonstration af måleinstrumenterne emWave Pro og Inner Balance, der begge måler hjerterytme variabiliteten. EmWave Pro knyttes til din pc/mac og Inner Balance knyttes til din mobil.

Kursus II: Vi starter med Heart-focused breathing og Inner Ease teknikken, som vi gennemgik på kursus I. Vi går i dybden med emnet fysiologisk harmoni og optimal funktion, hvad er det for en størrelse og hvorfor er det vigtigt. Hvordan det autonome nervesystem påvirkes af vores emotioner og andet. Kommunikationen mellem hjerte og hjerne. Tilføjelse af yderligere en teknik kaldet Quick Coherence. Vi anvender igen måleinstrumenterne emWave Pro og Inner Balance, der begge måler hjerterytme variabiliteten med henblik på at se, de ændringer, der kan være fra sidste kursus til i dag samt introducere det for eventuelle nye kursister. EmWave Pro knyttes til din pc/mac og Inner Balance knyttes til din mobil.

Kursus III: Du lærer at anvende det forskningsbaserede værktøj, der visuelt illustrerer forholdet mellem typiske følelsesmæssige reaktioner, deres intensitet og hvordan disse reaktioner påvirker kroppens systemer, der regulerer de indre funktioner. Endvidere gennemgås strategier for opbygning og vedligeholdelse af modstandskraft. Vi kommer ind på, hvordan du kan forbedre din intuition, hvor du lærer at anvende teknikken Freeze Frame. Igen inddrages emWave Pro og Inner Balance instrumenterne.

Kursus IV: Du lærer, hvad relationel energetik er og hvorfor det er vigtigt at kende til dette. Hvordan du påvirker og bliver påvirket af energetisk kommunikation. Du lærer at mestre teknikken Coherent Communication. Yderligere lærer du at skabe dig et nyt udgangspunkt – en ny grundlinje. Du lærer Heart Lock-in teknikken. Du lærer at opsætte handlingsplaner med henblik på at ”tætne” de huller, der dræner dig for energi samt handlingsplaner til at opbygge din modstandskraft.

De fire kurser er fortløbende, men kan også tages hver for sig.

Kurserne kan også holdes som foredrag på arbejdspladsen samt tilrettes den enkelte virksomhed. Pris for dette aftales.

Pris:

Pris for hvert kursus er kr. 600 + materialer for kr. 50. Varighed 3 timer

Prisen for foredrag i virksomhed/forening er kr. 4.500. Varighed 2 timer.

Praktisk info:

Kurserne afholdes centralt i København eller Nordsjælland.

Kurset er for alle og til alle. Kan du stille med minimum 4 personer, der er interesserede, kommer jeg også meget gerne til jer. Jeg er fleksibel på kursusdage. Kom derfor gerne med forslag til, hvornår det kunne passe ind i kalenderen.

Undervisningen foregår primært i weekenden fra kl. 14.00 til 17.00 eller efter aftale.